Pagina's

maandag 22 juni 2015

Appelzakjes

De laatste weken van het schooljaar zijn er steeds een heleboel kindjes die hun verjaardag nog willen vieren, ook mijn zoontje die pas eind juli 4 wordt. Omdat er al bijna dagelijks ijsjes, snoepjes en taart op het menu staat, en ik graag zelf iets wou maken, ging ik voor de appelzakjes van Hilde@home. Vorige week maakte ik al 2 testversies met restjes stof en het was zeker een snel en gemakkelijk projectje, dus 24 appelzakjes zag ik ook nog zitten.



Op het Stoffenspektakel in Hasselt had ik een fleurig toekanstofje gevonden, maar ik vond het toch niet helemaal het stofje voor een hemdje... Maar voor de appelzakjes leek het me perfect, fleurige kleurtjes die iedereen wel leuk vindt en de toekan die de kinderen kennen van het Toeka programma. Een bijpassend stofje vond ik bij Tirelire in ham, net als de knoopjes.

Ik gebruikte het gratis patroon van Hilde@home met slechts enkele aanpassingen. Mijn eerste testversie vond ik heel geslaagd, maar met slechts een klein appeltje zat het zakje toch al erg vol. Omdat ik het zakje ook wil kunnen gebruiken voor grotere appels, heb ik in de volgende zakjes 1cm naadwaarde bijgeknipt. In plaats van wattine heb ik dikke afzuigkapfilter gebruikt en ik steek de stukjes binnenvoering pas in de zakjes net voor het keren. Na het keren zorg ik dat ze mooi op hun plaats zitten en dan dicht ik het keergat. Dit maakt het naaien van de zakjes zelf een stuk gemakkelijker en dat is een groot voordeel als je er een heleboel moet maken.



Zoonlief apetrots naar school, en de mama toch wel blij dat dit achter de rug is... hoewel het vrij gemakkelijk en snel ging, blijf ik erbij... ik ben geen frullekesmadame en bandwerk is ook niet mijn ding!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten