zondag 9 juli 2017

Speeltijd: de zoektocht naar de verloren krachten van Twijgman



De schattenzoektochten van Bosland stonden al een tijdje op onze to-do lijst. Het bundeltje met 3 zoektochten werd trouwens al vorige zomer aangekocht - voor slechts €6 - bij de toeristische dienst, maar het kwam er niet meer van. Vandaag wilde ik er op uit, maar niet te ver en dan was de zoektocht in Hechtel-Eksel ideaal.



Tijdens een wandeling van een kleine 2km word je meegenomen in het verhaal van Twijgman, een superheld die zijn superkrachten is kwijtgespeeld. Op je tocht doorheen de duinen en bossen word je je meer bewust van je omgeving en krijg je enkele leuke weetjes over de fauna en flora van het gebied In den Brand.



Om Twijgman te helpen om zijn superkrachten terug te krijgen moet je enkele vragen oplossen en opdrachten uitvoeren die in het boekje staan. Als je dat lukt moet je op het einde van de tocht met je compas de schatkist weten te vinden en ze openmaken met je sleutel die je bij je bundeltje krijgt.



Lukt je dat? Dan vind je in de schatkist nog een onmisbaar accessoire voor Twijgman en een code om jouw diploma thuis te kunnen downloaden.



De wandeling is goed te doen met jonge kinderen, maar niet echt buggyvriendelijk (mulle zand die het zeer zwaar zou maken om er met een buggy doorheen te ploegen en een trap om tot een opdracht te geraken). Wij deden ongeveer 1,5u over onze tocht.



Nog niet moe? Dan is er aan de parking ook nog een leuke speelplek met picknicktafels en de grote duin waar de kinderen vrij in het zand mogen spelen (neem misschien emmertjes en schepjes mee). Wij gaan ook zeker nog eens terug om de andere wandelingen tussen de 1,3km en 5,5km te doen.



Het bundeltje met 3 schattenzoektochten kan je aankopen bij Toerisme Lommel, Toerisme Hechtel-Eksel en Toerisme Overpelt voor slechts €6. Wij zijn alvast benieuwd naar de 2 andere zoektochten en laten jullie gauw weten als die net even leuk zijn!


1 opmerking: